Home / HR Strategie / Het Nieuwe Organiseren: personeelsplanning in deze tijd

Het Nieuwe Organiseren: personeelsplanning in deze tijd

Veranderingen gaan snel en de impact er van is steeds groter. Organisaties moeten zich voortdurend aanpassen en continu verbeteren en vernieuwen willen ze levensvatbaar en succesvol zijn.

Je personeelsplanning moet ook gericht en afgestemd zijn op deze noodzakelijke wendbaarheid.

Het benutten van de kennis en ervaring van je medewerkers is onontbeerlijk. Zorg er voor dat je medewerkers het speelveld kennen van je bedrijf. Zorg er ook voor dat je weet wat je klanten van je verwachten, want ook zij veranderen.

Een andere vorm van leiderschap en nieuwe bedrijfsmodellen doen hun intrede. Leiderschap gericht op het inspireren en verbinden van mensen. En een organisatiestructuur met zelfsturende en organiserende teams.

Tot slot weten succesvolle organisaties goed om te gaan met ICT. Een integraal ICT beleid dat past in het business model is onmisbaar in een wendbare organisatie.

Eigenlijk is het doel een flexibele organisatie te creëren waarbij je medewerkers gestimuleerd worden in hun ontwikkeling en motivatie.

Passend leiderschap, flexibele processen en passende ondersteunende ICT helpen je om jouw organisatie wendbaar te maken in deze tijd van snelle veranderingen.

Ik ben benieuwd hoe jij als ondernemer of leidinggevende omgaat met deze veranderingen?

 

 

Bron: http://www.penoactueel.nl/Opleiden/Algemeen/2014/11/Het-Nieuwe-Organiseren-1640544W/